S?s karamell?s szaloncukor
sponsored links
Hozz?val?k:
- 1 db 397 grammos konzerv s?r?tett tej
- 80 gramm s?tlan vaj
- 150 gramm barna cukor (Jamie-n?l l?gy, vil?gos barna cukor, n?lam olyan, amilyen volt itthon)
- egy eg?sz van?liar?d (kihagytam)
- egy j? csipet (kb. f?l te?skan?l) tengeri s? (Anna mondta, hogy nagyszem? legyen, ?s igaza volt, ez nem old?dott fel teljesen, j?l r? lehet harapni, hogy m?g s?sabb legyen)
?t?nt?ttem a form?ba, ?s megpr?b?ltam elsim?tani, de a fenti k?pen j?l l?tszik, hogy ez mennyire siker?lt. Nagyon s?r? volt az anyag. Amikor teljesen kih?lt, betettem a h?t?be, b?r Jamie ?rja, hogy nem kell h?t?ben tartani, ?gy is 2-3 h?tig el?ll.
P?r nap m?lva feldaraboltam ?s egyes?vel csokiba m?rtottam. A csokiz?shoz g?z f?l?tt felolvasztottam 2 t?bla ?tlagos fekete csokit, majd amikor felolvadt, levettem a g?zr?l ?s hozz?kevertem 1 t?bla 75%-os keser? csokit. ?ll?t?lag ezzel a h?kiegyenl?t?ses m?dszerrel f?nyes lesz a csokibevonat. Egyenk?nt beledobtam a csokiba a hideg karamelldarabokat, majd amennyi csokit siker?lt, lecs?p?gtettem r?la, ?s egy s?t?pap?rra tettem megdermedni.
Persze nem lettek egyform?k a darabok, ?s amiket nem csomagoltam pap?rba, azok lettek a s?s karamell?s bonbonok, ahogy Viki nevezte ?ket.
Nagyon finom lett, b?r lehetett volna nagyobb darabokra v?gni. ?s f?leg egyform?ra.
Tov?bbi szaloncukrok, amiket ki kellene pr?b?lni:
1. ?cs Borit?l vajkaramell?s
2. Annusk?mt?l zsel?s
3. Lila F?ge s?skaramell?s
Napi cuki most a kar?csonyi aj?nd?kom Tom?t?l. Mindenki kapott egy hasonl? k?pet, ?s ott helyben sorba kellett ?ket rendezn?nk, hogy ?ssze?lljon egy j? kis sztori egy k?preg?nny?. Ha j?l eml?kszem, kap?sb?l legal?bb k?t t?rt?netet felv?zoltunk a 4 db k?pb?l. De lehet, hogy h?rmat is.
Hogy mi?rt pont ?n kaptam ezt a kaj?j?t f?lt? mos?medv?t, azt nem tudom!