S?rgar?pa kr?mleves
sponsored links
Felk?r?st kaptam, hogy f?zzek a N?ileg magazin ?prilisi lapsz?m?ba, ami nagyon sokat jelent nekem. A mostani ?s a tov?bbi p?r receptjeim azok lesznek, amik az ?js?gnak k?sz?ltek.
Fogadj?tok szeretettel! :)
S?rgar?pa kr?mleves
Fot?: M?th? Zolt?n |
Hozz?val?k:
- 40 dkg s?rgar?pa
- 20 dkg burgonya
- 1 kk frissen reszelt gy?mb?r
- 1 kk kurkuma
- olaj
- 1 dl narancsl?
- 1,5 l z?lds?g alapl?
- s?
- feh?rbors
- 10 dkg gorgonzola
- 2 dl tejsz?n
Elk?sz?t?s:
Vill?val ?sszet?rj?k a gorgonzol?t, sim?ra keverj?k a tejsz?nnel. A s?rgar?p?t ?s a burgony?t megh?mozzuk, felkock?zzuk. Egy faz?kban olajat hev?t?nk, 2 perc alatt megpir?tjuk rajta a z?lds?geket. Hozz?adjuk a kurkum?t, gy?mb?rt, alaplevet, narancslevet, s?zzuk, borsozzuk, addig f?zz?k forralva, m?g a z?lds?gek megpuhulnak. Bele?ntj?k a gorgonzol?s tejsz?n egyharmad?t, majd turmixg?pben van botmixerrel p?pes?tj?k. T?lal?skor a megmaradt gorgonzol?s tejsz?nt k?n?ljuk mell?.
Tipp:k?sz?thet?nk mell? ropog?s s?rgar?pa chipset. Egy s?rgar?p?t megh?mozunk, majd z?lds?gh?moz?val v?kony cs?kokat ?h?mozunk? r?la, liszttel megsz?rjuk, ?s kev?s olajban megpir?tjuk. Egyszerre csak keveset tesz?nk az olajba, nagyon hamar, 1 perc alatt k?sz lesz.