Sütõben sült túrógombóc édes tejföllel
sponsored links
A képen olyan szép volt és olyan jó ötletnek tûnt...de nekem mégsem sikerült olyanra, mint a Nõk Lapja Konyha októberi számában Vrábel Kriszta receptje. Viszont nagyon finom lett, azért is írom le mégis a receptet, mert egy próbát biztos megér! És hátha nektek sokkal szebb lesz...biztos....
Hozzávalók:
500g túró, 120g búzadara, 1 citrom reszelt héja, csipet só, 4 tojás, 3,5 dl tejföl, 80g porcukor
A túrót törjük át villával, keverjük el a búzadarával, a reszelt citromhéjjal, a sóval és a 2 tojássárgájával. Hûtõben pihentessük egy órát, hogy a darának legyen ideje megszívnia magát.
A megmaradt két tojásfehérjét verjük fel habnak, majd a pihentetés után óvatosan forgassuk a túróhoz.
Melegítsük elõ a sütõt 180 fokra.
A kialakult masszából formázzunk gombócokat és helyezzük tûzálló tálba, amiben majd sütni fogjuk.
A tejfölt keverjük ki a porcukorral és a megmaradt két tojással, öntsük nyakon vele a gombócokat és mehet is a sütõbe kb. 30 percre.
Mikor szép aranybarna a teteje, kész!
Melegen, hidegen, gyorsan fogyott!
Jó sütést!
Anna
Hozzávalók:
500g túró, 120g búzadara, 1 citrom reszelt héja, csipet só, 4 tojás, 3,5 dl tejföl, 80g porcukor
A túrót törjük át villával, keverjük el a búzadarával, a reszelt citromhéjjal, a sóval és a 2 tojássárgájával. Hûtõben pihentessük egy órát, hogy a darának legyen ideje megszívnia magát.
A megmaradt két tojásfehérjét verjük fel habnak, majd a pihentetés után óvatosan forgassuk a túróhoz.
Melegítsük elõ a sütõt 180 fokra.
A kialakult masszából formázzunk gombócokat és helyezzük tûzálló tálba, amiben majd sütni fogjuk.
A tejfölt keverjük ki a porcukorral és a megmaradt két tojással, öntsük nyakon vele a gombócokat és mehet is a sütõbe kb. 30 percre.
Mikor szép aranybarna a teteje, kész!
Melegen, hidegen, gyorsan fogyott!
Jó sütést!
Anna