Rösztiburgonya
sponsored links
Aki nem evett még rösztit, de szereti a lepcsánkát/görhönyt/tócsnit, az nem fog csalódni ebben a köretként vagy éppen fõételként is fogyasztható ételben. Nálunk a leves után fõételi szerepet kapott és tejföllel/fokhagymás tejföllel meglocsolva ettük. Amikor kisütöttem a rösztiket a forró olajban, azon gondolkoztam, hogy kihagyható-e ez a lépés? Vagyis lehet-e sütõben pirosra sütni õket? Aki próbálta már ezt a mûveletet, kérem számoljon be a tapasztalatairól! Elõre is köszönöm!:)
Lepcsánkát/tócsnit/görhönyt már nagyon sokszor készítettem, elõfordult az is, hogy sanavyú káposztát kevertem a masszába, de rösztit még soha nem sütöttem! A különbség csak annyi a két étel között, hogy a rösztibe nem kerül sem tojás, sem liszt. A burgonyában található keményítõ tartja össze a masszát és ezért nem esik szét sütés közben. Mi most fõfogásként fogyasztottuk, de körteként is kiváló lehet.
Hozzávalók:
1 kg újburgonya 199 Ft
1 kisebb fej hagyma 10 Ft ...