Röstli ? édesburgonya, zeller ? AIP
sponsored links
A recept ihletõje Jamie Oliver volt.
A saláta köret: póréhagyma, uborka, tölgysaláta – natúr!
Hozzávalók és elkészítés egyben:
- Hámozzunk meg 1-1.5 kg édesburgonyát és 1-0.5 kg zellergumót. Lehet kisebb arányban is készíteni, de nem igazán érdemes, mert elrakható 1-2 napra a hûtõbe és újra melegíthetõ.
- A batátát és a zellergumókat – késsel nehézkes -, de robotgéppel annál gyorsabb … julienre felvágni.
- Sózzuk be a zöldséget és hagyjuk minimum 1 óra hosszat állni, hogy levet eresszen. Az 1-1.5 óra leteltével nyomkodjuk ki az alapanyagot.
- Egy nagy mély tepsit 1 ek. olíva olajjal kenjünk be, majd terítsük be a kinyomkodott zöldségekkel a tepsi alját úgy, hogy kb. 2 cm-es vastagságban legyen elterítve.
- Szórjuk meg 1 ek. fokhagyma porral, vagy egy fej fokhagyma gerezded zúzzunk össze és szórjuk az edénybe. Kb. 1 ek. õrölt gyömbérrel és ugyanannyi õrölt fahéjjal is fûszerezzünk. A zöldség tetejére is locsoljunk 2 ek. olívaolajat, majd keresztül-kasul keverjük el az ételünket, végül egyengessük el a 2-cm-es szintben.
- Gyújtsuk be a sütõt és a legalsó szinten 170 fokon süssük a röstlit – sütõfüggõ – 30-45′-ig. (Én 45 percig sütöttem, de az én sütöm régi Karancs, nem légkeveréses!)
- Tálalhatjuk önmagában vagy natúr salátával, avagy valamilyen húsfélével. A röstli önmagában rendkívül fûszeres.
FOODYNY is szívesen oszt meg tõlem tartalmat!