Röfte puliszkával, kefires padlizsánnal és balzsamos sült céklával
sponsored links
A puliszkáról most nem mesélek, a blogomban vannak receptek, a keresõben megtalálod. A kefires padlizsán egy ötlet alapján készült, amit Narancslekvárnál olvastam, de azért más, csak az ötlet jött onnan.
A padlizsánt kockára vágtam, olíva olajon megsütöttem, sóztam, borsoztam, kapott egy kis provance-i fûszerkeveréket, majd egy pohár kefirrel nyakon öntöttem.
A balzsamos cékla receptjét Gabojsza blogjában olvastam. Ami kicsit másképp mûködik, hogy a leírt procedúra alapján nekem nem maradt olyan friss hatású a cékla, hanem szépen megsült.
Nos, marad a röfte. Ezt hívhatnánk másképpen krémes húsgolyóknak is.
Vettem fél kiló darált húst. Ehhez beáztattam vízbe egy nagy szelet korpás kenyeret (mert éppen az volt itthon). Egy közepes fej hagymát felvágtam, egy csokor petrezselymet megmostam, durván megvágtam. Ezután ment az egész a ...