Rózsás sütemény -Shakespeare idejébõl
sponsored links
Egyéb receptek Shakespeare idejébõl
Hozzávalók: 10 dkg vaj, 10 dkg cukor, 4 evõkanál rózsaszirup, csipetnyi õrölt szerecsendió, 1 evõkanál tejszín, 1 nagy tojássárgája, 22,5 dkg rétesliszt, 1 evõkanál zúzott, kandírozott rózsaszírom.
Elkészítése: Kézi mixerrel habosra dolgozzuk a vajat a cukorral, hozzáadjuk a tejszínt, a tojássárgáját, a szerecsendiót és 1 evõkanál szirupot, 2-3 percig verjük, majd beledolgozzuk a lisztet is. A masszát deszkára szedjük, kézzel összegyúrjuk, majd diónyi golyókat formázunk belõle. Sütõpapírral bélelt tepsibe tesszük és egy pohár aljával kissé óvatosan lelapítjuk. 170 fokon, 10 percig sütjük. A forró süteményeket lekenjük a megmaradt sziruppal és meghintjük a zúzott rózsaszirmokkal.
Megjegyzés: A rózsaszirupot a következõ keverékkel helyettesíthetjük: 3 evõkanál virágméz, 1 evõkanál víz, 1 teáskanál rózsavíz (narancsvíz vagy vanília kivonat).