Rózsás málna
sponsored links
Rengeteg retro édesség van, amit egy kis fantáziával feldobhatunk, és máris egy kicsit más, egy kicsit több lesz a megszokottól. Nagyon szeretek ízeket kombinálni, de még messze sem vagyok olyan bátor, hogy például kakukkfüvet használjak egy-egy desszertnél. De ugye minden nagy utazás egy kis lépéssel kezdõdik, szóval ezúttal rózsavizet adtam ehhez a kekszhez, ami nagyon jól passzolt a málnalekvárhoz és pillanatok alatt ki is ürült az otthoni sütisdoboz.
Rózsás málnás néró
Hozzávalók:
15 dkg vaj
15 dkg porcukor
5 tojás sárgája
2 kupaknyi rózsavíz
vaníliakivonat
25 dkg liszt
málnalekvár a töltéshez
5 dkg étcsokoládé
A puha vajat a porcukorral habosra keverjük. A tojások sárgáját egyenként hozzáadjuk, közben a robotgépet nem kapcsoljuk ki, folyamatosan keverjük. Beletesszük a vaníliát és a rózsavizet, legvégül a lisztet. A liszttel már nem keverjük sokáig, hogy omlós maradjon.
Nyomózsákba töltjük és 2 cm-es kis kupacokat nyomunk a sütõlapra. Hagyjunk közte helyet, mert terülni fog egy kicsit.
160 C-os elõmelegített sütõben 8-10 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk kihûlni és megtöltjük a málnalekvárral.
A csokoládét megolvasztjuk és rácsorgatjuk a betöltött kekszekre.