Rózsás fûszerkeverék vadszárnyasokhoz
sponsored links
Olvastam néhány német nyelvû vadételes szakácskönyvben, hogy használjunk bátran a vadszárnyasokhoz rózsát vagy éppen levendulát. Hamarosan virágba borulnak ezek a gyönyörû növények. A rózsák esetében figyeljünk arra, hogy ne vegyszerezzünk és akár rózsazselének vagy szörpnek is használhatjuk majd. Megszárítva pedig fûszerkeverékeket gyarapíthatunk vele. Ha pedig most azonnal szeretnétek beszerezni az összes hozzávalót ehhez a keverékhez, akkor irány a Fûszerész vagy online vagy pedig a a Károly körúton található üzlete.
Tettem egy érdekes kísérletet ezzel a fûszerkeverékkel és megérte.
Hozzávalók kb.10 dkg fûszerkeverékhez:
8 dkg parajdi só (nagy)
0,5 dkg egész rózsabors
0,5 dkg szárított rózsaszirom
1 kávéskanál õrölt borókabogyó
1 nagy csipet õrölt ánizs
Jól zárható, száraz üvegbe tegyük a keveréket és felhasználás elõtt egy mozsárban törjük durvára az egészet.
Elhatároztam, hogy készíteni fogok egy levendulás változatot is, de más keverék ötleteket is megosztok majd a jövõben veletek!