Rózsavizes bonbon csokoládéba mártva
sponsored links
Hozzávalók:
50 dkg cukor
2,5 dl víz
1 kanál méz
1 kanál rózsavíz
1 kanál citromlé
pár csepp piros ételfesték
A bevonóhoz:
10 dkg magas kakaótartalmú csokoládé
A cukrot lábasba szórjuk, ráöntjük a vizet és lassú forralással addig fõzzük (kb 20-25 perc), amíg a szirup besûrûsödik. Próbaképp kevés szirupot a két ujjunk közé fogunk, ha szétnyitjuk az ujjakat közötte rugalmas szálban kell nyúljon a cukor. Vigyázat, nagyon forró!!!
Hozzáadjuk a mézet, a rózsavizet, a citromlevet és további 2-3 percig forraljuk.
Egy jól lehûtött keverõtálba öntjük a masszát és gyors fordulaton mixerrel addig verjük (akár 15-20 perc is lehet), amíg besûrûsödik, kihûl és kifehéredik. Belekeverjük az ételfestéket is.
Kiskanállal mogyorónyi darabokat szaggatunk a cukorpasztából, két tenyerünk között golyókká alakítjuk és zsírpapírra helyezzük.
Vízgõz fölött felolvasztjuk a feltördelt csokoládé 3/4-ét, majd miután levesszük a tûzrõl belekeverjük a maradékot is. Ebbe a csokiba mártogatjuk a fogpiszkálóra tûzdelt fondantgolyókat, majd félbe vágott káposztafejbe szúrkáljuk õket.
Ha a csoki megdermedt a bonbonokon kis papírkapszulikba helyezzük õket.