Rózsaszín kacsamellfilé virágokkal az 50! VKF!-re

2012-07-25

sponsored links



Az étel díszítésére használt virágok: kerti árvácska (Viola × wittrockiana), mezei katáng (Cichorium intybus), erdei mályva (Malva sylvestris)
Ezt az ételt az 50. VKF! alkalmából a "virágok köré" építve készítettem. A kacsa, a szilva és a virágok sajátok. A szilvaszósz a tányéron talán soknak tûnik, de én most nem csak díszítés gyanánt készítettem, hanem valami nagyon gyümölcsös, virágos ennivalót szerettem volna. A szósz nem lett édes, inkább enyhén savanykás. A férjem nem rajong - talán mert nem volt hozzászokva - a savanyú gyülölcsökért, ezért neki csakis az édeskés bodzavirág-kocsonyával együtt ízlik. Érdekes, hogy Portugáliában nem igazán fellelhetõ sem a meggy, sem a ribizli, annak ellenére, hogy meggybõl van egy alkoholos italuk; a ginginha, ribizlibõl pedig szörpük; a xarope de groselha, amivel nagy elõszeretettel ízesítik például a sört.
Annak idején nekem annyira hiányzott már a meggy, hogy még vittem is ki Portugáliába néhány fácskát amit még a nagypapámtól kaptam.

A rövid bevezetõ után jöjjön is a recept:

Hozzávalók
2 személyre

2 db bõrös kacsamellfilé
tengeri só, frissen tört színes bors

a szilvaszószhoz ...

Folytats a blogon ... selectfood.blogspot.com/2012/07/rozsa...

sponsored links

Keres?s