Rózsalekvár (nyírfacukorral)

2012-05-30

sponsored links


A rózsához valahogy hozzátartozik a tobzódás. A már-már giccs. Nem lehet rusztikusan, fakanállal fényképezni, csak valami túldíszített módon, ami nem is egészen sikerült, mert nincsenek hozzá megfelelõ (méltó?) eszközök a konyhámban. Ugyanakkor már az is irigylésre méltó helyzet, hogy nekem legalább maga az alapanyag a rendelkezésemre áll, méghozzá idén olyan bõségben, hogy már érdemes volt nekifognom egy kis üveg rózsalekvár elkészítésének. Jó pár éve készítettem legutóbb, akkor még ez a blog sem létezett.

Idén - ahogy említettem-, nemcsak a kert, de kedves ismerõseim is segítségemre voltak az illatos szirmok összegyûjtésében. Az illatos itt fontos kitétel, ugyanis illat és íz a rózsánál együtt jár. A legillatosabb virágok adják a legfinomabb fõzetet. (Sajnos a damaszkuszi rózsám egyelõre nem virágzik...)

Bármennyire is úgy tûnik, hogy határozott célom az ehetõ virágok népszerûsítése, határozottan kijelenthetem, hogy ez nincs mindig így. Van sok olyan ehetõ virág, amelyet nemigen használok, mert nem találom ízesnek, vagy még nem tudom a megfelelõ elkészítés módját. A kora tavaszi virágok például - véleményem szerint - nem rendelkezhetnek olyan gazdag ...

Folytats a blogon ... napmatka.blogspot.com/2012/05/rozsale...

sponsored links

Keres?s