Rózsakenyér zöld fûszeres túróval

2014-05-08

sponsored links


A recept megjelent a Kifõztük májusi számában 



Hozzávalók:

50 dkg fehér kenyér liszt
2,5-3 dl tej-víz keveréke(lisztfüggõ)
2 dkg élesztõ
csipet cukor
3 kávéskanál só
2 evõkanál olaj

Töltelék:
10 dkg juhtúró (készülhet tehéntúróból, ricottából is)
10 dkg natúr krémsajt
2 evõkanál tejföl
1 csokor zöld fûszer ( snidling, medvehagyma,petrezselyem, kakukkfû )
só, fehér bors, 1 gerezd fokhagyma

Tetejére: lenmag, szezámmag



Elkészítés:
A kimért mennyiségbõl elveszünk 1 dl vizet, 10 dkg lisztet, 1 dkg élesztõt. Alaposan összekeverjük a csipet cukorral, és letakarva szobahõmérsékleten tartjuk 1-1,5 órát. Ezalatt a tészta felfut, hólyagot vet. Hozzávegyítjük a többi hozzávalót, és kézzel, vagy géppel, rugalmas tésztát dagasztunk. Letakarva kelesztjük egy órát. Félidõben egyszer átgyúrjuk, így még rugalmasabb lesz a tésztánk. Ha a tésztánk megkelt, lisztezett deszkára borítjuk,10-15 dkg-ot elveszünk belõle. Ez lesz a KENYÉRMAG, amit hûtõben tárolunk a következõ kenyér sütéséig. Amíg a tésztánk kle, elkészítjük a tölteléket. A juhtúrót, krémsajtot, tejfölt összekeverjük, ízesítjük, majd hozzákeverjük az apróra vágott zöld fûszereket.
Ezután a tésztát téglalap alakúra nyújtjuk, megkenjük a juhtúrós krémmel. Feltekerjük, és felszeleteljük,mint a kakaós csigát. Egy kerek formába rakjuk,letakarjuk és újabb kelesztés következik legalább 30 percig. Vízzel  lespricceljük, meghintjük a magokkal. Elõmelegített , forró, gõzös sütõben sütjük 40-50 percet. Sütés után rácsra tesszük hûlni.





Folytats a blogon ... babette-babettefz.blogspot.com/2014/0...

sponsored links

Keres?s