Rózsafagylalt többféleképpen
sponsored links
Különleges alkalmakra, egy egyszerû, mindennapi és mégis különleges virágból, rózsából készíthetünk fagylaltot. Én a virágfagylaltokat saját készítésû lekvárokból készítem, idén itt az elsõ alkalom a rózsalekvár felhasználására.
Fagylaltot alapvetõen háromféle módon szoktam készíteni, vagyis fõzöm (tojássárgával), vagy tojás és fõzés nélkül csak felvert tejszínbe keverem az ízesítõket, és persze egy ideje jelen vannak a tejtermék és répacukor nélkül készülõ paleolit változatok, például ez a mostani is, kókusztejjel.
Mivel sokan a hagyományosabb ízeket kedvelik, alább mindhárom készítési módot leírom, ezúttal rózsára alkalmazva, sõt a rózsasörbet receptjét is, a könnyebb, tiszta ízek kedvelõinek.
FAGYLALT RECEPTJEIM
Fontos megjegyzések:
A rózsalekvár beszerezhetõ, de el is készíthetjük ilyenkor, ha van illatos, nem permetezett rózsánk (recept itt). Arra azonban figyelni kell, hogy minden lekvár más és más, nemcsak színében, de állagában, ízében, édességében. Éppen ezért az alábbi receptek kiegészíthetõk további fûszerekkel (pl. fahéj, narancshéj, vanília, citromfû) vagy éppen ...