Rózsafagyi levendulás ostyával és cukrozott rózsaszirommal a VKF 50-re
sponsored links
A VKF (Vigyázz, Kész, Fõzz!) 50. fordulóját egyik kedvenc blogom, a Selectfood háziasszonykája, Alíz írta ki, ezért semmiképp sem maradhattam le róla. Szuperjó ötlete az "ehetõ virágok" téma, amiben aztán tényleg sok minden belefér. Nekem sajna nincs kertem, így sok mindenbõl nem tudtam válogatni. Szerencsére egy kedves ismerõsömtõl kaptam szép kerti tearózsát, ami abszolút bio-nevelésû, nincs permetezve. Cukrozva szárítottam belõle egy szép nagy fejet, mielõtt még szegényke megadta volna magát. Ezek után jött Alíz témakiírása, így rögtön tudtam mihez nyúljak.
A rózsa és a levendula édesség formájában azért leginkább az ínyenc bevállalósoknak való, tudom, hogy nem mindenki tud elvonatkoztatni a szaglás általi tapasztalástól. Viszont miután én legutóbb a mininyaralásunk alatt libamájfagyit ettem, ez már egyáltalán nem tûnik bizarrnak! :))
A levendulát szárított formájában használtam fel az ostyához, amivel igyekeztem nagyon óvatosan bánni, ugyanis igen rossz tapasztalataim vannak a máshol fogyasztott levendulás édességekkel, nekem a legtöbb õszintén szólva Béres-csepp ízû volt...brrr... Szóval ez egy finoman levendulás, nagyon kellemes ízû kis ostya, nem üti a rózsa karakteres ízét.
A rózsfagyihoz rózsalekvárt és rózsavizet is használtam, de úgy gondoltam, hogy a krémesebb állag kicsit tompít majd rajta, így nem sorbet jellegû fagyit próbáltam készíteni. A szokásos késes mixerrel készült, tehát nem kell hozzá fagyigép, csak párszor meg kell keverni, nekem két óra alatt gombócolható állagúra fagyott.
Rózsafagylalt levendulás ostyával és cukrozott rózsaszirommal
Hozzávalók: ...