Rózsacukor készítés
sponsored links
Aki tejszínes rózsakrémmel töltött tortát álmodik magának, idõben hozzá kell látnia az elõkészületeknek...
A rendszeresen készített vaníliás cukor és a fahéjas cukor után kipróbáltam a rózsacukor gyártást is - nem most, még júniusban. Azóta használtam, és elégedett voltam vele. Nem komoly feladat, inkább játéknak mondanám: szép színû, hamvas, illatos rózsaszirmokat kell tépkedni, és cukrot szórni rá. Kipróbáltam porcukorral és kristálycukorral is: a porcukor a hideg krémekben használható, a kristálycukrot fõzött krémbe tettem.
Hozzávalók:- 4 éppen kinyílt, illatos rózsa
- 500 g por- vagy kristálycukor
A rózsaszirmokat letépjük a fejrõl, és egy elõzetesen kitisztított, száraz dunsztosüvegbe rétegezzük a cukorral, és jól ...