Rózsacukor készítés

2011-09-22

sponsored links

 Aki tejszínes rózsakrémmel töltött tortát álmodik magának, idõben hozzá kell látnia az elõkészületeknek...

A rendszeresen készített vaníliás cukor és a fahéjas cukor után kipróbáltam a rózsacukor gyártást  is - nem most, még júniusban. Azóta használtam, és elégedett voltam vele. Nem komoly feladat, inkább játéknak mondanám: szép színû, hamvas, illatos rózsaszirmokat kell tépkedni, és cukrot szórni rá. Kipróbáltam porcukorral és kristálycukorral is: a porcukor a hideg krémekben használható, a kristálycukrot fõzött krémbe tettem.

Hozzávalók:

-        4 éppen kinyílt, illatos rózsa

-        500 g por- vagy kristálycukor

A rózsaszirmokat letépjük a fejrõl, és egy elõzetesen kitisztított, száraz dunsztosüvegbe rétegezzük a cukorral, és jól ...


Folytats a blogon ... ketcicakonyhaja.blog.hu/2011/09/22/ro...

sponsored links

Keres?s