Rózsa-málna bonbon
sponsored links
Eddig egy rossz élménynek köszönhetõen (értsd: egy konkrétan szappanízû bonbon miatt) nem igazán kötöttem barátságot a rózsás bonbonokkal. Azonban egy speyeri kiránduláson nemrég adtam még egy esélyt a rózsának: egy grappás-rózsás fehércsoki-alapú bonbont kóstoltam, ahol egyáltalán nem tolakodóan volt jelen a rózsaíz, csak finoman, mintegy visszhangként. Így gondoltam, én is kipróbálom a rózsát bonbonban. A rózsa-málna klasszikus párosítás leggyakrabban étcsokival vagy tejcsokival jelenik meg (Vianne-nál is találtok egy ilyen bonbont), én viszont most fehér csokival kombináltam kívül-belül. Elsõ harapásra a málna savanykás íze érzõdik, aztán mintegy lecsengésképp jelenik meg a rózsa parfümössége.
Ezzel a bonbonnal próbáltam ki elõször az új mágneses polikarbonát formámat, amiben transzferfóliás bonbonok készíthetõk (a forma alja üreges, rásimítjuk a méretre vágott transzferfóliát, amit mágnessel fogunk a formához; bõvebb leírás a BalhÉtteremben).
Hozzávalók 24 db bonbonhoz:
- kb. 10 dkg málna
- 4 ek. habtejszín
- 7 dkg fehér csokoládé ...