Rózsa - fagylalt
sponsored links
A hétvégén a szõregi Rózsa fesztiválon jártunk. Csodaszép volt az a rengeteg virág. Rózsa mindenhol!
Az ihletett a virág özön adta.
Rózsa széppé tesz kívül - belül.
Ismerjük a rózsavíz, rózsa olaj isteni hatását.
A belõlük készült természetes kozmetikumok hatása messze felülmúl minden mást.
A rózsa az ehetõ virágok közé tartozik. Viszont fontos, hogy a virágok vegyszermentesek legyenek.
Nekem a rózsa szépsége láttán valami könnyû desszert jut eszembe, mint ez a selymes fagylalt.
Ez a fagylalt tej,-tojás, cukor,-gluténmentes, VEGÁN és fagylalt gép nélkül készült.
Hozzávalók:
500 ml növényi tej
100 ml növényi tejszín ( én kókusz tejszínt használtam )
3 evõkanál eredeti rózsavíz
( keleti fûszer boltban találtam)
3 evõkanál xilit
3 evõkanál kukorica keményítõ
1 evõkanálnyi nem hidrogénezett margarin, vagy pálma vaj
1 evõkanálnyi vanília kivonat
pár csepp citromlé
maréknyi, vegyszermentes, szárított rózsaszirom.
A növényi tejet a tejszínnel, xilittel, kukorica keményítõvel, vaníliával elkeverjük és lassú tûzön, állandó kevergetés mellett fõzzük, amíg az besûrûsödik.
A rózsavizet és a margarint, vagy pálma vajat, citrom levet utólag keverjük hozzá.
Beleszórunk fél maréknyi szárított rózsa szirmot.
Miután szoba hõmérsékletûre hûlt, berakjuk a fagyasztóba és néhányszor megkeverve fagyasztjuk.
( körülbelül 4-5 óra )
Evõkanállal vagy fagyi kanállal gombócokat porciózunk és a tetejére morzsoljuk a maradék rózsa szirmokat!
Rózsa fesztivál..
Babyrose:)
Fittanyuka közösség a facebookon
Fittanyuka