Rókagombás-tejszínes tészta
sponsored links
Egyszerû, nyári étel. Szeretjük a rókagombát minden formában, így most ezúttal egy hipergyors változatot dobtam össze.
Rókagombás-tejszínes tészta
Hozzávalók: 50 dkg rókagomba, 5 cikk fokhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 6 dkg vaj, 2 dl tejszín, só, bors, szerecsendió, tészta, parmezán sajt.
Elkészítése: A gombát megmossuk, majd nagyobb darabokra vágjuk. A fokhagymát megpucoljuk, kis kockákra vágjuk és a felforrósított vajon megpároljuk. Hozzáadjuk a gombát majd fedõ alatt pároljuk, megszórjuk petrezselyemzölddel, ha szükséges kevés vizet öntünk hozzá és puhára pároljuk. Végül felöntjük a keményítõvel elkavart tejszínnel, szerecsendióval, sóval és borssal ízesítjük. Kifõtt tésztával és parmezánnal tálaljuk.