Rókagombás rizottó
sponsored links
Újra rizottó. Rövid idõn belül óriási kedvenccé vált nálam, férj is egyre szívesebben eszi. És ahogy alakul a gyakorlat, úgy lesz egyre jobb az állaga és úgy jár egyre kevesebb stresszel az elkészítése... Hamarosan megkapja a 20 perces, egyszerû, kedvenc kaja titulust. Már most látom, hogy a variációk száma végtelen, ez pedig biztató, tekintve hogy nem az a pár ételes repertoárral rendelkezõ háziasszony vagyok :) Baki persze volt most is, de így utólag azt mondom, akár szándékosan is csinálhattam volna...
Az ügymenet a szokásos:
Elõször is még reggel beáztattam
2.5 dkg szárított rókagombát forró vízbe. Délben aztán
1 evõkanál vajon pirítani kezdtem
20 dkg kerek szemû rizst. Pontosabban elõször a hagymának kellet volna belekerülnie, de épp így , ahogy most írás közben eltévesztettem a sorrendet, fõzés közben is. Tehát egy
fél fej fehér saláta hagyma került bele, durvára vágva. Mikor már jól sistergett minden, akkor ...