Rókagombás-csirkés félholdak

2017-07-09

sponsored links


Hozzávalók kb 45-50 darabhoz
A tésztához:
50 dkg liszt
25 dkg vaj
2 dl tejföl
2,5 dkg friss élesztõ
1 kk cukor
1 ek só
2 tojás sárgája
A töltelékhez:
50 dkg rókagomba
25 dkg darált csirkehús
1 csokor zöldpetrezselyem
1 fej vöröshagyma
2 kanál olaj

bors
A tetejére:
1 tojás
csipet só
2-3 kanál pirított szezámmag

A langyos tejfölbe szórjuk a cukrot és belemorzsoljuk az élesztõt. A vajat összekeverjük a liszttel, hozzáadjuk a sót, a tojások sárgáját, majd az élesztõs tejfölt. Rugalmas, keményebb tésztát dagasztunk belõle, letakarjuk és 30 perc alatt duplájára kelesztjük.
A hagymát apróra vágjuk és üvegesre dinszteljük az olajon, majd hozzáadjuk a darált csirkehúst. Folytonosan kevergetve pirítjuk. A gombát alaposan megtisztítjuk, megmossuk, jól lecsöpögtetjük, majd apróra vágjuk,  hozzáadjuk a csirkés hagymához és folytonosan kevergetve tovább dinszteljük, amíg elfõvi a levét. Sózzuk, borsozzuk, végezetül megszórjuk a felaprított zöldpetrezselyemmel. Kihûtjük.
A megkelt tésztát két darabra vágjuk, 2-3 mm vastagra nyújtjuk, 10-12 cm átmérõjû kiszúróval köröket vágunk. Mindegyik kör közepébe bõ kiskanálnyi tölteléket teszünk, a korongokat összehajtjuk, alaposan lenyomkodjuk, hogy ne nyíljanak szét. Erre a clra használhatunk egy villát vagy speciális konyhai eszközt. Sütõpapíros tepsire helyezzük õket, megkenjük felvert, sózott tojással és 180 C fokra elõmelegített sütöben addig sütjük, amíg szép pirosak nem lesznek. 
Kiváló sörkorcsolya, elõétel, reggeli-vacsora. 


Folytats a blogon ... kisildi.blogspot.com/2017/07/rokagomb...

sponsored links

Keres?s