Rókagombás, csirkemelles tészta
sponsored links
Ismét egy olyan receptet hoztam, amely gyorsan összedobható és nagyon, de nagyon finom.
Hozzávalók (4 személyre): 40 dkg kicsontozott csirkemell, 30 dkg rókagomba, 20 dkg zöldborsó, 1 hagyma, só, bors, kis csokor petrezselyemzöld, 3 dl tejföl, 2 - 3 evõkanál olaj, 50 dkg tészta.
Elkészítése: A finomra aprított hagymát üvegesre dinszteljük a felforrósított olajon, hozzáadjuk a kockára vágott csirkemellet, sózzuk, borsozzuk, fehéredésig pirítjuk. Amikor a hús kifehéredett hozzáadjuk a csíkokra vágott gombát is, kevés vizet töltve alája puhára pároljuk. Amikor a hús és a gomba is majdnem elkészült hozzáadjuk a friss zöldborsót, ha szükséges még pici vizet töltünk rá, s együtt mindent puhára párolunk, majd zsírjára sütünk, hozzáadjuk a tejfölt, a finomra aprított petrezselyemzöldet, összeforraljuk.
A tésztát enyhén sós vízben roppanósra fõzzük, az elkészített raguval tálaljuk.
Hozzávalók (4 személyre): 40 dkg kicsontozott csirkemell, 30 dkg rókagomba, 20 dkg zöldborsó, 1 hagyma, só, bors, kis csokor petrezselyemzöld, 3 dl tejföl, 2 - 3 evõkanál olaj, 50 dkg tészta.
Elkészítése: A finomra aprított hagymát üvegesre dinszteljük a felforrósított olajon, hozzáadjuk a kockára vágott csirkemellet, sózzuk, borsozzuk, fehéredésig pirítjuk. Amikor a hús kifehéredett hozzáadjuk a csíkokra vágott gombát is, kevés vizet töltve alája puhára pároljuk. Amikor a hús és a gomba is majdnem elkészült hozzáadjuk a friss zöldborsót, ha szükséges még pici vizet töltünk rá, s együtt mindent puhára párolunk, majd zsírjára sütünk, hozzáadjuk a tejfölt, a finomra aprított petrezselyemzöldet, összeforraljuk.
A tésztát enyhén sós vízben roppanósra fõzzük, az elkészített raguval tálaljuk.