Rókagombaleves
sponsored links
Hozzávalók:
20 dkg rókagomba
1 evõkanál cukor a fõzõ vízhez
1 csokor petrezselyemzöld
3 db nagyobb burgonya
3 db sárgarépa
1 kis fej vöröshagyma
10 dkg szalonna
ízlés szerint só,bors piros fûszerpaprika
1 evõkanál rétesliszt
1 db húsleveskocka
Elkészítése:
A rókagombát megtisztítjuk, szárát levágjuk és négy felé vágjuk,és egy mély szûrõ edénybe tesszük.
Egy fazékba vizet forralunk és 1 evõkanál cukrot teszünk bele.
Amikor forr a víz ráöntjük a szûrõben lévõ rókagombára.
( Erre azért van szükség mert a rókagomba kissé keserû ízû és így elveszíti a keserûségét! )
A szalonnát kockákra vágjuk és zsírjára sütjük,majd kiszedjük a zsírból.
A zsírhoz hozzáadjuk a finomra összevágott hagymát és megfuttatjuk rajta,majd 1 evõkanál réteslisztet és egy kiskanál fûszer piros paprikát szórunk rá és vízzel felöntjük.
Sózzuk, borsozzuk.
A megtisztított és felkarikázott répát,petrezselymet és a burgonyát hozzáadjuk a léhez.
Végül adjuk hozzá a lecsepegtetett rókagombát ,a leveskockát és hagyományos módon levest fõzünk.
Amikor puhák a zöldségek el is készült a levesünk.