Rókagomba podagrafüves szószban, podagrafüves hajdinával

2017-07-30

sponsored links

A sárga rókagomba sokak kedvence, jó állagú, ízletes gomba, ezért sok tennivaló nincs vele. Egy vadzöldséges, fûszeres, tejfölös szószban, fõtt hajdinával igazán finom volt.  


A gombát megtisztítottam, a nagyokat apróra vágtam, a kicsiket csak félbe. Fokhagymás vajon + kis olajon pirítottam, sóval, citromos borskeverékkel fûszereztem, majd apróra vágott (enyhén borsos ízû) podagrafüvet és kevés petrezselymet adtam hozzá. Kicsit ezekkel is tovább pirítottam, majd tejfölben elkevert keményítõvel behabartam.

A hajdinát sós babérleveles vízben puhára fõztem, mikor megfõtt, apróra vágott podagrafûvel és egy kis gerezd friss, reszelt fokhagymával fûszereztem.

Ui: Még tavasszal készült.

További rókagombás ételek az Erdõkóstoló blogon

További erdei gombás ételek az Erdõkóstoló blogon


Erdõkóstoló a Facebook-on még több tartalommal



Folytats a blogon ... erdokostolo.blogspot.com/2017/07/roka...

sponsored links

Keres?s