Rókagomba paprikás tejszínesen, pirított szûzérmékkel
sponsored links
Hozzávalók: 40 dkg sárga rókagomba, 3 võkanál szõlõmagolaj, 1 fej hagyma, pirospaprika, himalája só, fehér bors, 2 dl fõzõtejszín, 50 dkg lehártyázott, szeletelt szûzpecsenye, flekken fûszersó
Elkészítése : alaposan megtisztítjuk a rókagombákat és tetszõleges nagyságúra vágjuk õket.
Az olajon üvegesre pároljuk a felaprított hagymát, majd rádobjuk a pirospaprikát, a feldarabolt gombát , sózzuk , borsozzuk és hagyjuk, hogy a gomba levet eresszen, így saját levében tudjuk megpárolni. Amikor elkészült a gombánk belekeverjük a fõzõtejszínt és hagyjuk párat rotyogni. Közben gyengéden kiklopfoljuk a szûzpecsenye szeleteket, mindkét oldalukat megszórjuk fûszersóval, majd szõlõmagolajon megpirítjuk õket és a tejszínes paprikáshoz tesszük, még párat forralunk rajta és el is készült.