Rókagomba krémleves

2011-09-07

sponsored links


Lassan, de biztosan kezdek visszazökkenni, de még mindig nem találtam meg mondjuk úgy régi önmagamat. Hiába, az a néhány nap Budapesten annyira kikapcsolt, hogy csak nehezen indulnak be a fogaskerekeim újra. Arról nem is szólva, hogy élvezhettem azt, hogy anyukám fõz nekem, így mondhatni "leszoktam" a fõzésrõl, bár azért készítettem én is ezt-azt otthon. Persze ez nem panaszkodás, majd lassan helyre áll a rend a konyhámban. Most amolyan bemelegítési fázisban vagyok. Annyira megörültem ezeknek az apró rókagombáknak, hogy észre sem vettem, mennyire sok itt-ott letört darab volt köztük, így az eredeti tervemet eldobtam, és egy gyors krémlevest fõztem inkább. Ebben a hidegben néhány kocka pirított szalonna sem ártott volna a leves mellé, persze tálalhatjuk akár Serrano, Pármai, netán Pata Negra sonkával is, ha puccos hangulatban vagyunk. Semmi kedvem nem volt kefével megpucolni a gombákat, ezért lisztes vízben mostam át õket néhány pillanat alatt. Ezt egyébként egy profi konyhán tett látogatás alkalmával ...

Folytats a blogon ... mandulasarok.blogspot.com/2011/09/rok...

sponsored links

Keres?s