Rétestorta
sponsored links
Nehéz a házi rétesekkel vetekedni, és most sem ez a cél. A cél az, hogy élvezhetõvé tegyük a boltban kapható kész réteslapokat. Nem nehéz, apró trükkök kellenek csak hozzá. A torta meg nem is igazi torta, de formáját tekintve mégiscsak az, így egyszerûbb a megnevezése.
Tehát. Ezeknek a boltban kapható réteslapoknak sok bajuk van, de mégsem reménytelenek. Bár anyukám tudott rétest sütni, a normál napi munkamenetbe mégsem tudta beilleszteni a valódi rétes sütését (ahogy én sem), valahonnan mégis tudta, hogy lehet ehetõvé tenni.
Vaj, vaj, vaj, és tejföl, némi tojással elkeverve. Ennyi plusz szükségeltetik a normál hozzávalókon kívül. A vajtól finoman roppanni fog, a tejföl pedig plusz nedvességhez juttatja, ami amúgy nem sok van a tésztában. Ez fõleg akkor szükséges, ha fel akarjuk tekerni, mert akkor sokszor eõfordul, hogy annyira törik, hogy ez lehetetlen. Ha viszont megkenjük a tejföllel, akkor rugalmasságot kap a tészta. Ennél a torta formánál nincs szükség erre a rugalmasságra, de az állagának és az ízének nagyon jót tesz mégis.
Egy csomag, azaz 8 laphoz fogom megadni a mennyiségeket.
Hozzávalók: ...