Réteslapba tekert spárga
sponsored links
Kevés hozzávaló, tényleg pár perc az egész, és lehet vele villogni. :-)
Elõételnek szerintem elég sok fõre elég ez az adag, mi vacsorára ketten eltüntettük az egészet. Több fogás esetén szerintem fejenként 2-3 spárgával érdemes számolni.
Hozzávalók:
- 1 csomag (500 g) zöld spárga ? nekem 15 darab volt a csomagban
- 1 csomag 8 lapos réteslap ? az egy spárgára jutó fél réteslap jó arány, ezt érdemes megjegyezni
- reszelt parmezán
- olaj
- a tálaláshoz zöldfûszeres ketchup, házi majonéz stb?
A spárgát megmosom, letöröm a fás végeket (én azt a módszert szoktam alkalmazni, hogy megfogom a két végét, és eltöröm. Törik ahol törik, az alja kuka, az a fás része), és papírtörlõre rakom. Fogok egy réteslapot, megkenem olajjal, megszórom reszelt parmezánnal és rárakok egy másik réteslapot. Ezt is megkenem olajjal, és ollóval 4 csíkra vágom. Minden csíkkal betekerek egy-egy spárgát. A tésztába tekert spárgákat sütõpapírral bélelt tepsibe teszem. Megkenem olajjal, és elõmelegített sütõben, 200 fokon kb. 12 perc alatt megsütöm. Langyosan, valamilyen szósszal tálalom.