Rétes helyett

2017-11-04

sponsored links

Az ötlet onnan indult, hogy több részletben vitamindús gyümölcslét készítettünk télire. A gümölcslé üvegben végezte, és a vissza maradt gyümölcshúsból  pedig bármilyen töltelék lehet. 
Most éppen rizs lapból, rétesféle ???????


A rizslapokat forró vízbe 2 másodpercre beletettem és már töltöttem is. Egy evõkanálnyi töltelék és feltekertem, mint egy töltött káposztát! A gyümölcshús mennyisége 50 dkg volt, s ehhez 3 evõkanál eritritet és 25 dkg darált diót adtam. 


Tepsire raktam. A tetejét Ez Coat olaj sprével lefújtam. 200 fokos sütõben 20 perc alatt megsült. Nem kell megijedni az árától, mert nálam egy évig biztos elegendõ, pedig elég sokat használom. S nem beszélve arról, hogy még kalóriát sem tartalmaz, ha okosan fújjuk. 
Kínáló tálra raktam és tetejére Eritrit port szitáltam rá. 



És akkor a töltelékrõl.  Mint írtam már három nagy eltevésünk volt különbözõ gyümölcsökbõl (télire), de arra mindig vigyáztunk, hogy a megfelelõ vitamin tartalom mind a gyümölcsökben, mind a lében megmaradjon. Volt, amikor hõkezeltük, de volt amikor száraz dunsztba raktuk. Mindkét fajta eltevési módszer tökéletes! 


A teljesség igénye nélkül a gyümölcsök, de csak azért, mert minden nem fért el az asztalon, késõbb meg elfelejtettem fotózni, illetve idõm sem volt, mert haladni kellett.  A lényeg így is látszik, Cékla, citrom, lime  körte, sütõtök, alma, cukkini,  grapefruit, narancs, kivi  s az elmaradhatatlan gyömbér. 




Kóstolással döntöttük el, hogy kell-e még bele valami, de nem! - a gyümölcsök olyan finomak, édesek voltak, hogy csupán -ehhez a 15 liternyihez- 4 dkg sót és fél dl folyékony édesítõt adtunk. Fogyasztáskor még lehet hígítani, mert bizony ez elég sûrû lett, de legalább kevesebb üveget kellett megtölteni. Fogyasztáskor ráérünk pótolni a vizet! 


S a kinyert gyümölcshús, ami annyira finom volt, hogy nem volt szívem kidobni. Elsõ befõzésünkkor még a kukában landoltak. A másodiknál már rájöttem, micsoda értéket dobtam ki, és vegyes gyümölcs lekvár készült belõle, s most jött a legnagyobb ötlet. Bezacskóztam és fagyasztóba tettem. Milyen jó lesz majd süteményekbe tölteléknek. 



Második eltevésünkkor készült gyümölcs lekvár, amely egyébként adományba készült. Itt olvashattok róla! - ha valakit érdekel! 



A rizspapírt a TESCO-ban vásároltam. 



Folytats a blogon ... vikkokucko.blogspot.com/2017/11/retes...

sponsored links

Keres?s