Rétegezett mascarpone-sárgabarack jégkrém (SAD 8.)
sponsored links
Valamelyik jégkrémmárkának (Mövenpick? Magnum? vagy többnek is?) van olyan jégkréme, ahol a csokiburok alatt szépen rétegezett a fagyialap, két egymást jól kiegészítõ ízzel. Ilyesmivel kísérleteztem most házilag, ami azért a fekvõ jégkrémformával nem nagy was ist das: fogok két tetszõleges, ízben összeillõ fagyimasszát, és rétegezem, közben fagyasztva az egyes rétegeket, hogy ne keveredjenek. Persze álló jégkrémformában is megoldható a dolog, csak akkor a másik irányban lesz rétegezett :) Én most egy mascarponés alapot rétegeztem a házi passiógyümölcsös sárgabaracklekvárommal, de a mascarponés réteg igazi jolly joker, mindenféle gyümölcslekvárral/gyümölcspürével prímán rétegezhetjük!
A jégkrémet a SAD 8. fordulójára ajánlanám, ahol Petra arra kért minket, hogy díszítsünk gyümölcsökkel. Remélem, a barackbõr-darabok beleférnek még :)
A jégkrémet a SAD 8. fordulójára ajánlanám, ahol Petra arra kért minket, hogy díszítsünk gyümölcsökkel. Remélem, a barackbõr-darabok beleférnek még :)
Hozzávalók 4 db mini jégkrémhez:
(Nagyobb formához duplázni érdemes!)
Mascarponés réteg:
- 2 ek. mascarpone
- 1 dl habtejszín
- 1 lime héja (persze citrom is mehet!) ...