Réteges tepertõs pogácsa
sponsored links
Eljutottunk az utolsó naphoz a disznótoros ételek között. Visszanézve a képeket így is látszik, hogy rengeteg munkával járt, de megérte. Nagy öröm minden egyes alakalom, amikor együtt a nagy család. Még két receptet megosztok Veletek valamikor a közeljövõben, de a tervezett finomságokat leírtam Nektek! Nagyon köszönöm, hogy velem tartottatok a héten. Tegyétek ezt a jövõ héten is. Új receptekkel és két Julia Child kreációval jelentkezem. Ezért a pogácsáért ölni tudnék :-) Imádom minden morzsáját. Fogadjátok szeretettek ezt a régi receptet.
Most is a recept elõéletével kezdem. A disznóvágás során a bõrtõl megszabadított szalonnát egy nagyon tiszta üstbe tesszük egy kis vízzel és elkezdjük sütni. Gyakran meg kell kavargatni az elején, ameddig be nem indul a sülési folyamat. Én is "eveztem" egy kicsit, mint a képen is láthatjátok:-) Szóval szép aranybarnára sütjük a szalonnát és elkészül a tiszta zsír és a tepertõ is. Leszûrjük bödönökbe a zsírt és a tepertõt vagy ahogyan felénk mondják "töpörtõt" hagyjuk kihûlni egy külön edényben. Ledarálva használjuk fel a tepertõs pogácsához.
2 dkg élesztõ
1 dl langyos tej
50 dkg liszt ...
1 dl langyos tej
50 dkg liszt ...