Réteges tejfölös sonkás pogácsa
sponsored links
Régebben sütöttem réteges túrós pogácsát, ami nagy kedvence lett a családnak. Ez is ugyanígy készült, csak tejfölös sonkás töltelékkel és pite formában. Ez szintén nagyon ízlett mindenkinek, ajánlom kipróbálásra.
Hozzávalók :
kb. 60 dkg liszt
2 dkg élesztõ
2,5 dl tej
1 dl olaj
2 tk. só
1 kk. méz
A töltelékhez:
5 dkg olvasztott vaj
3 dl tejföl
2 tojás
1 kk. só
15 dkg füstölt sonka reszelve
A tetejére:
1 tojás
10 dkg reszelt sajt
1 deci langyos tejben elkvertem a mézet, belemorzsoltam az élesztõt, majd felfuttattam. A liszthez kevertem a sót, az olajat, a felfuttatott élesztõt, a többi tejet és bedagasztottam. Elõször nem az összes lisztet tettem bele, fokozatosan adagolom hozzá, mert lehet kevesebb vagy több szükséges. A tésztát a duplájára kelesztettem. Egy nagy piteformát kibéleltem sütõpapírral, a tejfölt elkevertem a sóval és a reszelt sonkával. A megkelt tésztát 4 részre osztottam, egyenként kinyújtottam õket, megkentem mindegyiket olvasztott vajjal, majd a tejfölös sonkás krémmel és egymásra raktam õket, a felsõ lapot már nem kell megkenni. Pizzavágóval cikkekre osztottam, így majd sütés után könnyen szét lehet választani õket. Még fél órát kelesztettem, majd megkentem a tetejét tojással és megszórtam reszelt sajttal. 200 fokos sütõben elõször 10 percig sütöttem, majd lecsökkentettem180 fokra és aranysárgára sütöttem, ez nálam 35 perc volt. Figyelni kell, hogy a közepe is átsüljön.
Troll a konyhámban már a facebookon is, akinek van kedve ott is követhet:)