Réteges saláták ebédre is

2018-04-15

sponsored links

Ugyan én nem járok jelenleg munkahelyre dolgozni, az otthonunk a munkahelyem már több, mint 4 éve, amit elképesztõ leírni is, de nagyon élvezem. Ellenben a család többi tagja dolgozik, így nekik ezt a salátát könnyen el tudom készíteni még elõzõ este, és mivel az öntetet nem öntjük rá, csak frissen, így az állagán sem változtat semmit. Egybõl két változatot is mutatok, de ezek nem saját ötletek, hanem a Lilafüge oldalon találtam õket, de igazából mindenki variálhatja a saját hûtõje tartalma szerint az összeállítást.
Ma indult Havas Dóra új mûsora az RTL Klubon, aminek én személy szerint nagyon örülök. Több szakácskönyve is megvan már nekem, de minden receptet jobban szeretek elkészíteni, ha elõtte megnézhetem annak elkészítési menetét is (ez tetszett meg a Lidl receptekben is annak idején), szóval alig várom, hogy jövõ héten újabb recepteket nézhessek meg tõle.

Hozzávalók:
Kuszkusz saláta
fõtt kuszkusz
csicsriborsó
vajon párolt bébi sárgarépa
bébispenót
feta sajt
mézes mustáros öntet 


Az öntetet egy kisebb üvegben 1-2 hétig tárolhatjuk a hûtõben, és bármikor felhasználhatjuk. 
Hozzávalók: 90 ml olívaolaj, 60 ml balzsamecet, 30 ml mustár, 20 ml méz, só, bors. Ezeket jól összerázzuk és már kész is.

Tonhalas tésztasaláta tonhallal
fõtt penne tészta
párolt zöldbab
rukkola vagy más egyéb leveles zöld
konzerv tonhal 
6 perces fõtt tojás
tejfölös citromos öntet (nagyjából 1-1,5 dl tejföl, fél citrom leve, só, bors)

 
A lényeg, hogy ilyen sorrendben helyezzük a hozzávalókat egy csatos üvegbe és az öntetet csak a fogyasztás pillanatában öntsük a salátára, majd zárjuk le az üveget, jól rázzuk össze az egészet és már fogyaszthatjuk is.

Folytats a blogon ... mindenamiszep.blogspot.com/2018/04/re...

sponsored links

Keres?s