Réteges saláta koreai répával, sonkával
sponsored links
Kedvelem az ilyen réteges salátákat, mutatós a végeredménye, bár általában nem lehet elsõ látásra megállapítani, hogy mi van benne. De össze lehet rakni ízlés, fantázia, készlet szerint, az a lényeg, hogy ne "üssék" egymást az ízek, hanem kiegészítsék. Elõnye, hogy ha majonézes salátának készítem, akkor jóval kevesebb majonéz kell hozzá így, kenve, mint ha belekeverném az összes anyagot.
A koreai répa nagyszerûen alkalmazható vegyes salátákba, függetlenül attól, hogy réteges vagy kevert. A savanykás, csípõs, fûszeres és maga a répa miatt mégis lágy íze jól illik sok más zöldséghez, húsfélékhez is.
Egyszerûen egy tányéron halmoztam egymásra a következõket:
1. egy fél doboz kukoricakonzervet, persze leve nélkül, vékonyan majonézzel megkenve.
2. kígyóuborkát - egy szép hosszú darab felét - ugyanolyan 3 mm-esre gyalulva, mint a koreai répa, snidlinggel kissé megszórtam.
3. a répát, ami annyi volt, hogy rendesen elfedte az elõzõ réteget, ebbõl félretettem kb. egy evõkanálnyit dísznek a tetejére. Ezt is bekentem majonézzel.
4. egyetlen kemény tojás maradt abból, amit a ...