Réteges rebarbarás pitetorta

2014-05-26

sponsored links

A rétegek sorban pedig: vékony omlós süti, tökéletes vaníliakrém, omlós süti újra, rózsaszín rebarbara, végül roppanós cukor réteg. És mindez együtt sül. Nem ám utólag kell összeállítani nagy kézügyességgel!

 

20140525_152430.jpg

Az eper bónusz a tetején, és lássuk be, sütés elõtt jobban is mutatott mint után. Szóval nyugodtan elhagyható, magam csak dekorációs célból tettem rá, de finom volt, tehát akár több is lehet rajta, de akkor meg a roppanós cukros réteg lesz kevesebb, így nem tudom mi a jó megoldás. Nem fényezem sokat ezt a sütit, mert avatott, és avatatlan szemeknek is igen egyértelmû kell, hogy legyen, ez a muszáj megsütni kategóriába tartozik.

 

20140525_152508.jpg

 

Hozzávalók a krémhez:

1 vanilia rúd

50g keményítõ

100 g porcukor

4 tojássárgája

500ml tej

 

a tésztához:

200g vaj (szoba hõmérsékletû )

110g cukor

2 tojás

180g liszt

2 tk sütõpor

1 zacskó (40g) vaníliás pudingpor

 

tetejére:

rebarbara

20g vaj olvasztva

4 tk cukor

20140525_122915.jpg 

 

A krémhez a vaníliarudat kettévágjuk, és a kikapart magokat a tokkal együtt a tejbe rakjuk, felforraljuk, és 10 percig állni hagyjuk. Közben a tojássárgákat a cukorral két percen keresztül keverjük, illetve addig, amíg fehér, habos nem lesz. Hozzáadjuk a keményítõt, és ráöntjük a tejet. Visszatesszük fõni, és folyamatos keverés mellett sûrûre fõzzük. Letakarjuk és kihûtjük.

A tésztához a vajat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk egyesével a tojásokat, majd a sütõporos lisztet.

 

20140525_111533.jpg

 

Egy 20 cm-es kivajazott kerek formába elsimítjuk a tészta egyharmadát, rákenjük a krémet, majd a maradék tésztát. A megmosott rebarbarákat 8-9 cm hosszú egyenlõ darabokra vágjuk, és a tortára tesszük. Most jöhet az opcionális eper is. Legvégül pedig meglocsoljuk a tésztát az olvasztott vajjal és megszórjuk a cukorral.

180C-ra elõmelegített sütõben 70-75 percig sütjük.

Nehéz lesz kivárni míg meghûl, de érdemes.

 

 

 

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... kajapiazongora.blog.hu/2014/05/26/ret...

sponsored links

Keres?s