Réteges rebarbarás pitetorta
sponsored links
A rétegek sorban pedig: vékony omlós süti, tökéletes vaníliakrém, omlós süti újra, rózsaszín rebarbara, végül roppanós cukor réteg. És mindez együtt sül. Nem ám utólag kell összeállítani nagy kézügyességgel!
Az eper bónusz a tetején, és lássuk be, sütés elõtt jobban is mutatott mint után. Szóval nyugodtan elhagyható, magam csak dekorációs célból tettem rá, de finom volt, tehát akár több is lehet rajta, de akkor meg a roppanós cukros réteg lesz kevesebb, így nem tudom mi a jó megoldás. Nem fényezem sokat ezt a sütit, mert avatott, és avatatlan szemeknek is igen egyértelmû kell, hogy legyen, ez a muszáj megsütni kategóriába tartozik.
Hozzávalók a krémhez:
1 vanilia rúd
50g keményítõ
100 g porcukor
4 tojássárgája
500ml tej
a tésztához:
200g vaj (szoba hõmérsékletû )
110g cukor
2 tojás
180g liszt
2 tk sütõpor
1 zacskó (40g) vaníliás pudingpor
tetejére:
rebarbara
20g vaj olvasztva
4 tk cukor
A krémhez a vaníliarudat kettévágjuk, és a kikapart magokat a tokkal együtt a tejbe rakjuk, felforraljuk, és 10 percig állni hagyjuk. Közben a tojássárgákat a cukorral két percen keresztül keverjük, illetve addig, amíg fehér, habos nem lesz. Hozzáadjuk a keményítõt, és ráöntjük a tejet. Visszatesszük fõni, és folyamatos keverés mellett sûrûre fõzzük. Letakarjuk és kihûtjük.
A tésztához a vajat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk egyesével a tojásokat, majd a sütõporos lisztet.
Egy 20 cm-es kivajazott kerek formába elsimítjuk a tészta egyharmadát, rákenjük a krémet, majd a maradék tésztát. A megmosott rebarbarákat 8-9 cm hosszú egyenlõ darabokra vágjuk, és a tortára tesszük. Most jöhet az opcionális eper is. Legvégül pedig meglocsoljuk a tésztát az olvasztott vajjal és megszórjuk a cukorral.
180C-ra elõmelegített sütõben 70-75 percig sütjük.
Nehéz lesz kivárni míg meghûl, de érdemes.