Részeges Izidor

2012-11-20

sponsored links


Gyûlik az archivumban tárolt elmaradt írásom itt a blogon, de mindig szembejön velem valami új íz, ami miatt a régi anyagokat félresöpröm! Ilyen ez a süti recept, amit láttam már felvidéki, illetve szerb változatban is. Én most a januári Praktika magazinban olvasott Borbás Marcsi féle receptet követtem. Rövid idõn belül már harmadszorra. Most végre sikerült fotót csinálnom róla.
A család ízlése miatt szigorúan mazsola nélkül készül ez a verzió!

Hozzávalók a tésztához: 15 dkg vaj, 1 tasak sütõpor, 5 dkg finomliszt, 10 dkg darált dió, 15 dkg porcukor, 5 db tojás
20 dkg sárgabaracklekvár (legutóbb meggylekvárt használtam, isteni volt vele!)
A diókrémhez: 20 dkg darált dió, 10 dkg porcukor, 2-3 ek. tej, 0,5 dl rum vagy rumaroma
A kakaós krémhez: 30 dkg vaj (nekem 20 dkg teavaj is megteszi!)
0,3 dl rum vagy rumaroma, 2 ek. kakaópor, 15 dkg porcukor, 10 dkg ...

Folytats a blogon ... marmaladejegyzete.blogspot.com/2012/1...

sponsored links

Keres?s