Répás-zabpelyhes süti
sponsored links
Milyen az ideális reggel? Mindenkinek más.
Nekem
- tavaszi (na jó, még lehet nyári is),
- napsütéses,
- madárcsicsergéses,
- nyugodt,
- csendes,
- lassú,
- pizsamás,
- kávéillatú,
- otthon reggelizõs.
És neked?
Hozzávalók (8 nagyobb muffinhoz):
3 tojás
10 dkg cukor
6 dkg sárgarépa
1 ek. baracklekvár
3 dkg liszt
10 dkg õrölt mandula
fél tk. sütõpor
6 dkg zabpehely
8 dkg aszalt áfonya, kisebb darabokra vágva
- Végy elõ két tálat. Egyiket a száraz, másikat a nedves alapanyagoknak.
- Az egyikbe üsd bele a 3 tojást, majd a cukorral keverd habosra. Reszeld finomra a sárgarépát. Ezt is add a tojásos-cukros keverékhez, majd keverd hozzá a lekvárt is.
- A másik tálban keverd össze a lisztet az õrölt mandulával, a sütõporral, a zabpehellyel és az aszalt áfonyával.
- A nedves hozzávalókhoz öntsd hozzá a száraz hozzávalókat és jól keverd össze.
- A sütõt melegítsd elõ 180 fokra.
- Végy elõ egy muffin sütõformát, és a mélyedéseket béleld ki muffin papírokkal. A formákat háromnegyedig töltsd meg a masszával.
- 35-40 percig süsd. Akkor jó, ha a tûpróbánál a tészta már nem ragad a tûre.
Forrás: BBC GoodFood Magazin (2012. évf. 1 .szám)