Répás rétes
sponsored links
Felénk, a Mátra lábánál elég közismert és kedvelt rétestöltelék a sárgarépa.
Az ország más részeirõl érkezõ vendégeink kicsit csodálkozva és idegenkedve nézegetik, amikor megkínálom õket, és félve nyúlnak a jól megszokott túrós-meggyes mellett a répás rétesért.
Aztán, az esetek többségében, úgy találják, hogy ez bizony nagyon finom.
Én mindig teszek a töltelékbe kevés almát és fahéjat is, mert önállóan a sárgarépa semleges ízû. Így viszont az almával enyhén savanykás, a fahéjjal pedig illatos lesz.
A recept Kifõztük magazin februári számában is megjelent, regisztráció után ingyenesen letölthetõ az oldalról.
Hozzávalók 2 rúdhoz
1 csomag ( 2x2 lap) fagyasztott vagy 4 hagyományos réteslap
1000 g sárgarépa
3 alma
2 kávéskanál fahéj ...