Répás minikuglófok

2017-04-20

sponsored links





















Ezeket a minikuglófokat  Citromhab blogján levõ répatorta receptjét alapul véve készítettem.

---  Hozzávalók: (18 db minikuglófhoz)
3 egész tojás (M-es)
12 dkg porcukor
120 ml olaj
21 dkg simaliszt
3 g sütõpor
3 g szódabikarbóna
kb. fél teáskanál fahéj
kb. fél teáskanál õrölt gyömbérpor
csipetnyi õrölt szegfûszeg
1 mokkáskanál õrölt kardamom
pici só
kb.  3/4 tasak Dr. Oetker Finesse reszelt narancshéj (vagy friss reszelt narancshéj)
6 dkg durvára darált dió
6 dkg mazsola
18 dkg finomra reszelt sárgarépa

Az egész tojásokat a porcukorral habosra kevertem, majd kevesenként az olajat is hozzáadtam.
A lisztet a sütõporral, szódabikarbónával, fûszerekkel, dióval, mazsolával szárazon összekevertem.
A lisztes keveréket fakanállal hozzákevertem a tojásos masszához, végül beleforgattam a reszelt sárgarépát is. A masszát elosztottam 18 db - tepsire rakott - szilikonos minikuglófformában. (Az én tepsimen csak 16 db fért el, 2 kis formát azután még külön sütöttem.)
180 fokos elõmelegített sütõben kb 20 perc alatt megsütöttem (tûpróbával ellenõriztem). A kis kuglófokat a formákból kivéve, rácsra téve hagytam kihûlni.
Amikor kihûltek, citrommázba mártottam a tetejüket (kb. 1/3-áig) és hagytam hogy kissé lecsorogjon.
A citrommázhoz valókat nem mértem: porcukrot szitáltam egy kis tálkába, és annyi citromlét adtam hozzá, hogy ne túl ritka mázat kapjak.











Folytats a blogon ... lenka-blog.blogspot.com/2017/04/repas...

sponsored links

Keres?s