Répás keksz
sponsored links
Már a múltkori vörösáfonyás kekszhez is tetem répát, és nagyon finom volt vele, ezért tovább kísérleteztem a répás kekszek világában. :D
Igazából nem dominál benne a répa, de azért mégis jó, hogy benne van! ;)
A recept:
- 2 dl zabpehely
- 1/2 kg répa - lereszelve - vagy a gyümölcsfacsarás után visszamaradt részt is felhasználhatjuk ;)
- 2 alma - lereszelve
- 5 dkg mazsola
- 5 dkg aszalt vörösáfonya
- 5 dkg kókuszzsír - felolvasztva
- 10 dkg mandulaliszt vagy darált mandula
- 5 dkg kókuszliszt
- 3 tojás
- 2 ek méz
- 1 kk fahéj
- 10 dkg dió - durvára vágva
A zabpelyhet 10 percre beáztatjuk annyi vízben, ami éppen ellepi, mert annyit pont magába tud szívni. Utána a hozzávalókat sorban belekeverjük, majd evõkanállal egy sütõpapírral bélelt tepsibe kis halmokat rakunk, és elõmelegített sütõben, 200 fokon 20 perc alatt megsütjük.