Répás fasírt
sponsored links
Ez nem egy szokványos fasírt, mert nem darált húsból készül, de a végeredmény mégis nagyon hasonlít a fasírtra, és nagyon-nagyon finom! :D
Eredetileg a töltött almák töltelékét akartam megcsinálni, de menet közben egészen más fordulatot vett ez az étel! :P
A recept:
- 1 ek kacsazsír
- 1 fej fokhagyma - feldarabolva
- 1 egész csirkemell - felkockázva
- 3 ek mustár
- 2 dl kefír
- 1 kk méz
- 3 újhagyma - felkarikázva
- 2 répa lereszelve
- 2 dl zabpehely - megõrölve
- 10 dkg fagyasztott borsó
- 2 tojás
Fûszerek:
- 1-1 ek õrölt mustármag, petrezselyem, metélõhagyma
- 1-1 kk oregano, majoranna, gyömbér
- 1 mk só
- 1/2 mk bors
A felhevített zsiradékon megpirítjuk a fokhagymát, majd a csirkemellet is pirosra pirítjuk. Ekkor hozzáadjuk a mustárt, megfûszerezzük, majd a tojás kivételével sorban hozzáadjuk a többi hozzávalót is, és 30 perc alatt összefõzzük õket. A végén beleütjük a tojást, összekeverjük, és sütõpapírral bélelt tortaformába öntjük a masszát.
Elõmelegített sütõben, 200 fokon 20 perc alatt megpirítjuk a tetejét, majd tálaljuk.