Répás-céklás banánkenyér
sponsored links
Régen csináltam már banánkenyeret, pedig nagyon fincsi! :D
Ezúttal ismét zabpehelybõl készült, egy kis céklával-répával megbolondítva & nagyon jó lett! ;)
A recept:
- 3 dl zabpehely - kevés vízbe beáztatva, hogy megpuhuljon
- 15 dkg mandulaliszt vagy õrölt mandula
- 2 répa - lereszelve
- 1 cékla - lereszelve
- 1 ek fahéj
- 1 marék mazsola
- 1 marék aszalt vörösáfonya
- 5 dkg tökmag
- 5 dkg kókuszzsír - felolvasztva
- 3 érett banán - villával összetörjük
- 3 tojás
- 2 ek méz
- 1 kk vanília kivonat
- 10 dkg durvára vágott dió
- 10 dkg étcsoki - összetörve
Sorban összekeverjük a hozzávalókat, és egy sütõpapírral bélelt magas falú teflonkenyér-formába öntjük a masszát. Elõmelegített sütõben 180 fokon 45-50 percig sütjük.
Nagyon finom és egészséges! ;)