Répás csicseriborsó fasírt, fûszeres paradicsomszósszal

2012-03-18

sponsored links


Úgy látom ezt  az anyagot elfelejtettem áthozni anno a Marmalade-ról, pedig tökéletesen ideillik.
Egy Vegafood-os rendelésen kóstolam elõször sült répagombócot valami isteni fûszeres paradicsomszósszal és köleskásával.
Odahaza már másnap nekiálltam kísérletezni, hogy visszaköszönjön az az ízvilág.
Kiindulásnak csicseriborsó-fasírt alapot készítettem, ebbe reszeltem a sárgarépát, amit elõzõleg megpároltam. A szószhoz csonsz-al indítotam, amihez hozzáadtam a  fûszereket és a paradicsomszószt.
A csonsz az indiai konyha egyik alapja. Néhány fûszert forró ghee-ben megpörkölnek, így jobban érvényesül az aromája.
Elõször a szemes, egész fûszereket, mert azok lassabban engedik ki ízüket ( pl. egész kömények, egész bors, babérlevél stb,), utána jöhetnek a nyers fûszerek (chili, reszelt gyömbér), majd a porfûszerek.  Ezek után már csak pár másodperces pirítás megengedett.

Répás csiseriborsófasírt
Hozzávalók:
  • 20 -25 dkg konzerv csicseriborsó,
  • 1 nagyobb sárgarépa lereszelve,
  • 1 kis fej hagyma apróra vágva,
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma,
  • Fél csokor  apróra vágott petrezselyem,
  • Fél kiskanál római kömény ...

Folytats a blogon ... csatni.blogspot.com/2012/03/repas-csi...

sponsored links

Keres?s