Répás csicseriborsó fasírt, fûszeres paradicsomszósszal
sponsored links
Úgy látom ezt az anyagot elfelejtettem áthozni anno a Marmalade-ról, pedig tökéletesen ideillik.
Egy Vegafood-os rendelésen kóstolam elõször sült répagombócot valami isteni fûszeres paradicsomszósszal és köleskásával.
Odahaza már másnap nekiálltam kísérletezni, hogy visszaköszönjön az az ízvilág.
Kiindulásnak csicseriborsó-fasírt alapot készítettem, ebbe reszeltem a sárgarépát, amit elõzõleg megpároltam. A szószhoz csonsz-al indítotam, amihez hozzáadtam a fûszereket és a paradicsomszószt.
A csonsz az indiai konyha egyik alapja. Néhány fûszert forró ghee-ben megpörkölnek, így jobban érvényesül az aromája.
Elõször a szemes, egész fûszereket, mert azok lassabban engedik ki ízüket ( pl. egész kömények, egész bors, babérlevél stb,), utána jöhetnek a nyers fûszerek (chili, reszelt gyömbér), majd a porfûszerek. Ezek után már csak pár másodperces pirítás megengedett.
Répás csiseriborsófasírt
Hozzávalók:
- 20 -25 dkg konzerv csicseriborsó,
- 1 nagyobb sárgarépa lereszelve,
- 1 kis fej hagyma apróra vágva,
- 1 gerezd zúzott fokhagyma,
- Fél csokor apróra vágott petrezselyem,
- Fél kiskanál római kömény ...