Répás-babos tortilla tekercsek
sponsored links
Hozzávalók 4 személyre:
- 1 kis doboz vörösbab (konzerv, 24 dkg)
- 3 sárgarépa
- 0,5 hagyma
- 1 cikk fokhagyma
- 3 tortilla lap
- 1,5 dl zöldségalaplé
- 1-1 teáskanál currypor és fûszerpaprika
- 0,5 teáskanál köménymag
- só, bors
- kevés olívaolaj és citromlé
- petrezselyemzöld
Elkészítése:
- Egy nagyobb serpenyõben apróra vágott hagymát, és fokhagymát pirítunk.
- A répát megpucoljuk, apró kockára vágjuk, majd a háromnegyedét hozzáadjuk a hagymás alaphoz, és néhány percig pároljuk. Felöntjük alaplével, fûszerezzük, majd 10-15 percig fõzzük. Belekavarjuk a lecsöpögtetett babot, és együtt 5 percig pároljuk.
- Összeturmixoljuk, belekavarjuk a félretett répát, sózzuk, és borsozzuk, illetve citromlével ízlés szerint picit savanyítjuk.
- Végül a krémmel megkenjük a tortilla tekercseket, és fóliába csomagolva egy kevés idõre hûtõszekrénybe helyezzük.
- Ujjnyi vastagságú szeletekre vágjuk, majd friss petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk.
Tipp: A krémhez csilit is adhatunk, ha szeretjük a pikáns ízeket.