Répatorta vaníliakrémmel és sós karamellával

2017-01-02

sponsored links


Talán ez az a torta, amit eddig legtöbbször sütöttem meg, de még sosem jutottam el addig, hogy lefényképezzem és megírjam. Pedig az egyik legegyszerûbb torta és igazán mutatós. Még akkor is, ha elhagyjuk a karamellszószt a tetejérõl. A torta rétegei közül viszont tilos kihagyni a sós karamellt!

Én szeretem a kisebb átmérõjû magas tortákat, ez is 18 cm átmérõjû (Aldiban egy ezresért lehet kapni nagyon szuper tortaformát, abból kettõt vettem, egyszerre sül a kettõ). Amennyiben 22-25 centiméteres tortaformában alacsony tortát szeretnétek, akkor a lenti mennyiségekkel számoljatok. Egy magas 22-25 centimétereshez viszont mindenképpen duplázzátok a mennyiséget.

A tortalapokat EZ a recept alapján sütöm (mostanában annyi variálás van, hogy dióolajjal sütöm, de más olaj is tökéletes hozzá, fõleg napraforgó, olívát nem ajánlom). A linken 2 tojásból készült mennyiség van, ehhez a tortához 3 tojásos adag szükséges, szóval ...

Folytats a blogon ... www.colorsinthekitchen.com/2017/01/re...

sponsored links

Keres?s