Répatorta sajttorta
sponsored links
A répatortával és sajttortával külön-külön sem igen lehet tévedni, de ha a kettõ együtt sül, az dupla élvezet. Idén javaslom, hogy ezzel újítsatok a húsvétra, két töltött-tojás, meg egy sonka között.
Azt a mûhelytitkot is elárulom, hogy ritka nagyot hibáztam a készítéskor, és még így is csillagos ötöst kapott a torta. Konkrétan elfelejtettem bele tojást rakni, éppen kettõt, amit a recept elõírt. Ennek ellenére annyira finom lett, hogy csak na, és a tészta sem tûnt töménynek, vagy levegõtlennek, de gondolom sokkal lazább, vagy könnyedebb lett volna, ha az a tojás belekerül, illetve a torta rajzosabb lett volna, mert így csak nehezen sikerült vegyülnie a két tortának.
A hibázásom okairól nem sokat tudok mondani, csak annyit, amit mindig fennen hangoztatok, miszerint a konyha attól, hogy a játszóterem, nem lehet komolytalanul venni. Meg hogy minden terhesség és szülés elszívta az agyam egy részét (idõlegesen), de Háni szerint ez azért megbocsátható (idõlegesen), mert láthatóan a srácokba tettem. Nem figyeltem na. Vagy túl sok felé.
Tehát javaslom hogy ti tojással készítsétek, de ha valaki allergiás rá, az örüljön, mert mûködik a recept tojás nélkül is.
Hozzávalók a sajttorta részhez:
220 g natur krémsajt szobahõmérsékletû
120 g cukor
1,5 tk liszt
2 nagy tojás
1 tk vaníliakivonat
110 g tejföl
Répatorta rész:
150g liszt
1/2 tk sütõpor
1/4 tk só
1 tk õrölt fahéj
1/8 tk szerecsendió
110 ml olaj
60 ml almapüré
50g cukor
50g világos nádcukor
2 nagy tojás ( ki ne hagyd!)
1 tk vaníliakivonat
160g reszelt répa
tetejére opcionálisan:
200 g natúr krémsajt
1 tk vaj
2 ek porcukor ( ezt kb. tettem, nem akartam édesre)
100g tejföl
1/2 tk vaníliakivonat
Sajttorta: a lisztet, és a cukrot keverjük össze, majd adjuk a krémsajthoz, és keverjük habosra, csomómentesre. Adjuk egyenként hozzá a tojásokat is, majd a tejfölt és a vaníliát. Az edényt ütögessük az pulthoz néhányszor, így a levegõbuborékoktól megszabadulhatunk.
Répatorta: ez nagyon egyszerû, a száraz összetevõket, és a nedves összetevõket is külön-külön egy tálban összekeverjük, majd a nedvesre öntjük a szárazat, és csomómentesre keverjük, de nem túlkeverni! A répát a nedveshez keverjük!
A tetejére a krémet ráérünk sütés közben is, úgyhogy most egy kivajazott forma aljába tegyük bele a répatorta keverék felét, majd öntsük rá a sajttortát, és a maradék répatortát kanalazzuk bele egyenletesen szétszórva a sajttorta rétegbe. 180C-ra elõmelegített sütõbe tesszük, 50-60 percre berakjuk sütni. Ha kihûlt, tegyük rá a sajtos tejfölös krémet, vagy ne.
További ünnepi receptek, és ötletek:
-bébirépa fetás cukkinicsíkokban
-krumplisaláta szalonna chipsel