Répatorta sajtkrémmel
sponsored links
Nem tudok jobb nevet adni neki... Carrot cake cheesecake. Szoval alul egy répatorta, felül egy sajttorta.... :)
Abszolút gyorsan elkészithetõ és persze nagyon finom :)
Eredeti recept: Itt kicsit variáltam az arányokon.
Hozzávalók:
20 centis formához
Répatorta:
125 ml olaj
2 tojás
150 g barna cukor
225 g reszelt sárgarépa
1 kk fahéj
1 kk gyömbér
175 g liszt
1 tk szódabikarbóna
Sajtkrém:
500 g mascarpone
1 tk narancsvirág kivonat
1 kk fahéj
1 kk gyömbér
75 g porcukor
200 ml habtejszín
A tojásokat az olajjal és a cukorral elkeverjük.
Hozzáadjuk a répát, majd a többi hozzávalót és sütõpapírral bélelt tortaformába öntjük és 180 fokon 30-35 perc alatt megsütjük.
Teljesen kihûtjük.
A mascarponét kikeverjük a cukorral és a fûszerekkel majd összeforgatjuk a habtejszínbõl vert kemény habbal.
Az alapra kenjük és egy éjszakára hûtõbe tesszük.
Kedvünk szerint dekoráljuk.