Répatorta (majdnem diabetikus) :-)
sponsored links
Végül csak elkészült a majdnem diabetikus Répatortám....bár elég nagy túlzás egy répát és margarint tartalmazó sütit diétásnak nevezni, de úgy érzem még mindig jobb így, mintha tele lenne cukorral, liszttel....:-)
Bár én jobban szeretnék jó sok kalóriát tartalmazó, fincsi cukros sütikéket a hasamban tudni...sajnos az inzulin-diéta miatt valahogy meg fog kelleni reformálni sütési szokásaimat, s amikor itthonra, saját részre készítek édességeket, legalább akkor törekednem kell a lehetõleg legkevesebb szénhidrátot tartalmazó alapanyagok felhasználására.
Szerencsére ma már annyi természetes és mesterséges cukorpótló anyag van, hogy még a felhasználási cél szempontjából is tudok válogatni...és ez tök jó! Tésztákba, masszákba Glukonon-t, Nyírfacukrot, Gyümölcscukrot teszek (ezek nem keserednek meg sütés közben), krémekbe, mázhoz pedig jók a Szacharin alapú édesítõk (pl. Canderel, Polisweet) vagy a Nyírfacukor kávédarálóval porrá õrölve.
Hát így készült ez a Répatorta is...nem mondom, hogy ugyanolyan, mint a ...