Répatorta-golyó
sponsored links
Ha nincs kedvetek egy egész tortát lesütni, de szeretnétek Húsvétra répatorta-ízvilágot csempészni a menübe, akkor jöhet a golyó! 10 perc alatt kész van, én most egy villámváltozatot készítettem,így elfeledkeztem a reszelt narancshéjról és a dióról-igény szerint ezekkel gazdagítható még, de ezek nélkül is fantasztikus répagolyót kapunk :)
Hozzávalók:
15-20 kisebb golyóhoz
150 gr darált keksz
100-110 gr cukrozott, sûrített tej
30 gr reszelt sárgarépa
2 tk. õrölt fahéj
1 tk. mézeskalács-fûszerkeverék ( itt: mixed spice: fahéj, szerecsendió, szegfûszeg, gyömbér, koriander)
A hempergetéshez:
fahéj
mézeskalács-fûszerkeverék
porcukor
Elkészítés:
1. A darált kekszet elvegyítjük a fûszerekkel, belereszeljük kislyukú reszelõn a répát és annyi sûrített tejjel összedolgozzuk, hogy kissé ragacsos, de formázható masszát kapjunk.
2. Kis golyókat ( 15-20 gr-os) gömbölygetünk, amiket aztán a fûszerekkel elkevert porcukorban meghempergetünk.